Ovládnutí efektu stuhy: Návod s Tombow ABT brush peny a Irojiten pastelkami

Vítejte na Krasopiska.cz, vašem oblíbeném místě pro výtvarné potřeby. Nejste si jistí, kde že vlastně máte stín nakreslit a kterým směrem? Buďte v klidu, já ho měla ještě nedávno taky (jo, fakt :-). Takže jsem se do toho dívala tak dlouho, dokud mi to nešlo a ráda bych svoje poznatky sdílela s vámi. Věřím tomu, že se mi to podaří vysvětlit tak, že to zvládnete levou zadní. A kdybyste se přeci jen cítili ztracení, napište mi, ráda poradím. Tak jdeme na to!

Materiály, Které Budete Potřebovat:

Na videu vám v reálném čase ukážu, jak postupovat u písmenka "r", má totiž více záhybů a tím pádem je i více "tricky" , takže vás už pak nic nepřekvapí.

Krok za Krokem:

  • Vyberte svůj barevný odstín: Vyberte si své barvy Tombow ABT a k tomu Irojiten pastelky pro vaši stuhu. Světlé odstíny pro brush pen a tmavší odstíny pro pastelky. To zajistí kontrast a hloubku.
  • Předepište si text: Můžete si text jemně předkreslit tužkou. 
    • Předepište písmeno nebo slovo: Pomocí brush penu si předepište slovo nebo písmeno. Toto bude sloužit jako základ pro váš design stuhy.
    • Základní pravidla pro efekt stuhy: 
      • Tmavší stín Irojiten pastelky je vždy: tam, kde tah začíná, kde se tahy kříží, kde se mění směr tahů a kde tah (písmeno, slovo) končí.
      • Pokud chcete mít jistotu, předem si místa, kde budete stíny pastelkou kreslit, naznačte tužkou, budete si tak úplně jistí.

    • Začněte stínování s Irojiten pastelkami: Vždy začněte stínování tmavším odstínem od nejvýraznějšího odstínu až úplně do ztracena. Tím vytvoříte krásný a jemný dotek, který přidává hloubku vašemu designu stuhy. 
    • Moje tipy: Pokud se tak trochu ztratíte a nevíte kde máte stíny udělat nebo jakým mají jít směrem: Podívejte se na písmena zblízka a sledujte, kde se tahy kříží a mění směr. Případně si zkuste znovu napsat tah nanečisto a pozorujte, kde se mění směr.

  1. Dokončení: Přidejte finální "dotahy" ke zvýraznění vaší stuhy. 
    1. Závěr: Nechte svou kreativitu vzlétnout

      Jupííí! Úspěšně jste ovládli novou techniku, můžete na sebe být právem hrdí. Doufám, že vás tento návod inspiroval k dalšímu tvoření. 

      Moc ráda se od vás dozvím v komentářích, zda vám tento průvodce byl užitečný!

      Šťastné tvoření!

      Vaše,

      Eliška 

      ❤️

      Zpět na blog

      Napište komentář